Terre des Hommes

Voor elk project maken wij ook een POP, hierin houden wij onze eigen ontwikkeling plaats tijdens het project. 

Klik hier om naar mijn POP te gaan.

Voor dit project hebben wij ook een PVA gemaakt, het PVA kunt u hieronder vinden.

Ons project is nu volledig afgerond en daarom hebben wij dus ook een eindrapport. Hierin staat alle informatie over ons project. 

Dit is ons eerste project van de vijfde klas, dit project zit ik samen met nisrine, sanae en niels in het team waarin nisrine de teamleider is. Terre des Hommes is een fantastisch bedrijf dat zich met toewijding inzet om kinderuitbuiting te bestrijden en kinderen online veiligheid te bieden. In ons onderzoek willen we onderzoeken op welke manieren Terre des Hommes kan bijdragen aan het beschermen van kinderen tegen de gevaren van online misbruik en hoe ze een veilige online omgeving kunnen creëren waarin kinderen zich beschermd en zelfverzekerd voelen. We willen graag ontdekken welke strategieën, tools en educatieve programma's Terre des Hommes kan implementeren om kinderen te helpen zich veiliger te voelen tijdens hun online ervaringen. Door dit onderzoek hopen we concrete aanbevelingen te kunnen doen om de impact van Terre des Hommes op het gebied van kinderbescherming en online veiligheid te vergroten.

Voor dit project spreken we met jongeren en ouders over wat zij nodig hebben om veiliger te zijn online in 15 landen (Nederland, Roemenië, Italië, Spanje, Oostenrijk, Portugal, Bulgarije, Estland, Kroatië, Malta, Bangladesh, Filipijnen, Thailand, Bolivia en Brazilië). Dit vinden wij belangrijk omdat er momenteel een nieuwe wet in de Europese Unie wordt gemaakt die ook regels gaat bevatten omtrent online veiligheid voor kinderen en jongeren (Regulation to Prevent . Maar, er is nog helemaal niet aan jongeren gevraagd wat zij hiervan vinden en wat zij nodig vinden om hen beter te beschermen online. Dit willen wij graag veranderen en dus spreken we met zo'n 450 jongeren door middel van een 'focusgroep', waarbij we activiteiten doen om deze mening naar boven te halen. De resultaten van al deze groepen zullen we analyseren en in een rapport verwerken die we naar digitale beleidsmakers in de EU zullen brengen.

Onze opdrachtgever is Eva Notté. Eva is afgestudeerd aan de master International Crime & Conflict en Criminology. Eva is gespecialiseerd in onderwerpen als genocide, mensenhandel, terrorisme en migratie. Momenteel werkt Eva bij de organisatie Terre des Hommes, samen met haar gaan wij onderzoek verrichten.

We hebben een aantal duidelijke eisen voor ons project gekregen van onze opdrachtgever. We moeten een groep van acht tot twaalf jongeren van twaalf tot zeventien jaar oud vinden en advies geven over hoe de organisatie jongeren het beste kan benaderen. We moeten ook onderzoeken welke kanalen en informatie het meest effectief zijn om jongeren te bereiken, welke onderzoeken en projecten interessant zijn voor jongeren, op welke manieren jongeren het liefst betrokken willen worden bij het werk van een NGO, en hoe we jongeren het beste op de hoogte kunnen houden als ze betrokken zijn bij NGO-werk.

Ook moeten wij een jeugdklantbordgroep opzetten om onderzoeksbevindingen op een doelgerichte manier te interpreteren en te formuleren die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. We hebben een locatie nodig voor de activiteit en de jongeren moeten 2 tot 2,5 uur beschikbaar zijn. De activiteit moet voor 13 november plaatsvinden.

Nadat de activiteit heeft plaatsgevonden, gaan we aan de slag met het analyseren van zowel de activiteit als de deelnemende jongeren. Dit is een belangrijk onderdeel van ons project, omdat we de resultaten willen vergelijken in de 15 landen waar de activiteit wordt uitgevoerd. De analyse is een vereiste om inzicht te krijgen in de impact en effectiviteit van de activiteit.


© 2019 Rare Labs NV,  Krijn Taconiskade 346, 1087 Amsterdam
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin